Vastuullisuus

Minna Parikka -kengät ovat designinsa lisäksi tunnettuja korkeasta laadustaan. Käsin viimeistellyt kengät valmistetaan Espanjassa laadukkaimmista materiaaleista. Tuotteissa näkyy ja tuntuu vuosien tuotekehityksen tulos.

Vastuullisuuslupaus

Meille on tärkeää, että valmistajamme toimivat eettisesti ja vastuullisesti. Haluamme luoda tuotteita, jotka luovat iloa pitkään ja joiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset. Kenkävalmistajien kanssa solmitut tarkat tuotanto- ja laatusertifikaatit ovat pitkäikäisen yhteistyön ja kumppanuuden perusta.

Suunnittelija ja tuotekehitystiimi etsivät jatkuvasti uusia materiaaleja, joissa Minna Parikan tunnistettava tyyli, laatu ja vastuullisuus kohtaavat kengissä käyttötarkoitustaan vaalivalla tavalla. 

Eurooppalaista artesaanityötä

Alicanten läheisyydessä toimivat yhteistyökumppanit ovat valveutuneita perheyrityksiä, joissa ammattitaito siirtyy sukupolvelta toiselle. Kaikki Minna Parikka -kengät valmistetaan kahdella tehtaalla Espanjassa.

Alaansa erikoistuneet kenkävalmistajat toteuttavat artesaanityötään vuosikymmenten kokemuksella. Oma tuotanto- ja tuotekehitystiimimme valvoo tuotantoa ja tuotanto-olosuhteita sen kaikissa vaiheissa sekä Suomessa että Espanjassa, jotta lopputulos on täydellinen ja voimme varmistua toiminnan eettisyydestä. 

Kengänvalmistuksen taidetta

Kaikki Minna Parikka -kengät valmistetaan Espanjassa laadukkaimmista materiaaleista, käsin viimeistellen. Jokaisen kenkäparin valmistamiseen kuuluu 50 komponenttia ja 120 erilaista työvaihetta ennen kuin mestariteos on valmis. Tuotteissa näkyy ja tuntuu vuosien tuotekehityksen tulos. 

Kengänvalmistus on oma taiteenlajinsa, joka mahdollistaa kengissä askeltamisen mukavuuden, liikkuvuuden, vapauden ja ikimuistoisimmat seikkailut.

Materiaalit

Hyvä design ei koskaan vanhene: ajattomat ja kestävät tuotteet tuottavat iloa pitkään. Käyttömukavuutta ja kestävyyttä edistävät materiaalivalinnat ovat tuotteidemme perusta. Käytössä mukautuva, aito nahka on oikein huollettuna pitkäikäinen ja hyvin kestävä materiaali. Tuotteen eliniän pidentäminen on myös tehokas tapa pienentää sen hiilijalanjälkeä.

Kokeilun, testaamisen ja oppimisen kautta löydämme jatkuvasti yhä vastuullisempia tapoja tuottaa Minna Parikan tunnusomaista innovatiivista muotoilua. Meille on erityisen tärkeää hyödyntää ruokatuotannon sivutuotteena syntyneitä raaka-aineita: kaikki tuotteissamme käytetty nahka on elintarviketeollisuuden ylijäämämateriaalia. Muut kengissä käytetyt komponentit ovat peräisin espanjalaisilta ja italialaisilta alihankkijoilta.

Vegaaniset kengät

Ensimmäiset vegaaniset kengät tulivat myyntiin keväällä 2020. Vegaaniset versiot ikonisista pupukengistä sopivat hyvin suunnittelijan ideologiaan – ovathan puputkin luonnostaan vegaaneja! Nämä suloiset uutuudet eivät sisällä lainkaan eläinperäisiä materiaaleja.

Vegaanisen malliston kengissä käytetty Piñatex on valmistettu ananaksen vihreiden lehtien kuidusta ja se tuotetaan ananassadon sivutuotteena, eikä sitä varten tarvitse lisää maata, vettä, lannoitetta tai torjunta-aineita. Ananakset, joista Piñatex valmistetaan kasvatetaan yhteistyöviljelmillä Filippiineillä. Ananaksen sivutuotteesta valmistetaan Filippiineillä ensin raaka-ainetta, Piñafeltiä, josta sen jälkeen valmistetaan lopullinen materiaali, Piñatex, jonka tuotanto tapahtuu Espanjassa ja Italiassa.